personal shopping assistance available
gratis verzending vanaf €100 (NL/BE/DE)
vóór 15:00 besteld = dezelfde dag verzonden
betaal veilig achteraf met Klarna

Open Ended Speelgoed | Toys

Bij Labels for Little Ones is er een ruime keuze aan open ended speelgoed, zoals Connetix en Stapelstein. Er zitten geen regels aan het speelgoed, dus je kindje mag en kan zelf bedenken wat ermee te doen! Motorische en creatieve ontwikkelingen.

Open ended speelgoed is ontworpen om de verbeelding te stimuleren en creativiteit te bevorderen door kinderen de vrijheid te geven om op verschillende manieren te spelen. In tegenstelling tot speelgoed met een vast doel of eindresultaat, zoals puzzels of bordspellen, hebben open ended speelgoed geen specifieke gebruiksaanwijzingen. Hierdoor kunnen kinderen het speelgoed op verschillende manieren gebruiken, afhankelijk van hun verbeeldingskracht en interesses. Voorbeelden van open ended speelgoed zijn bouwblokken, speelgoeddieren, klei, houten speelgoed en speelgoedvoertuigen.

Merken met open eind speelgoed
Labels for Little Ones verkoopt veel open eind speelgoed. Stapelstein stenen zijn een goed voorbeeld van open ended play. Met deze stapelstenen en balansborden kunnen kinderen zelf een parcours maken, een krukje maken, sorteren op kleur, als opstapje gebruiken. Ook het houten speelgoed van Grimm's en Grapat zijn voorbeelden van openeind speelgoed. Bouwen, sorteren, vormen maken, een eigen verhaal maken, het kan en mag allemaal. De magnetische tegens van Connetix en Cleverclixx zijn ook open eind. Kinderen kunnen zelf een bouwwerk maken waar ze maar willen en hoe ze het willen. Maar ook de klei van Hey Clay of klei van Djeco en andere knutselspullen zijn eigenlijk open ended toys, omdat je kindje zelf aan de slag kan gaan en zelf mag bepalen wat hij/zij ermee doet. Waar vaak volwassenen zich afvragen wat er met het speelgoed moet gebeuren en of de kinderen er wel echt mee gaan spelen, zijn de kinderen vaak uren zoet met het speelgoed en zien zij door het creatieve brein allerlei mogelijkheden. Laat je kindje het dus vooral eens proberen en laat je kind zijn of haar gang gaan.

Over het algemeen biedt open ended speelgoed een rijke speelervaring die kinderen in staat stelt om op een natuurlijke en stimulerende manier te leren en te groeien. Open ended speelgoed stimuleert de ontwikkeling op verschillende gebieden:
- creativiteit: omdat er geen vastgelegde regels zijn voor het gebruik van open ended speelgoed, worden kinderen aangemoedigd om hun verbeeldingskracht te gebruiken en creatief te zijn in hoe ze ermee spelen. Dit helpt bij het ontwikkelen van creatief denken en probleemoplossende vaardigheden.
- verbeeldingskracht: door open ended speelgoed kunnen kinderen verschillende rollen aannemen, verhalen verzinnen en situaties nabootsen. Dit helpt bij het ontwikkelen van verbeeldingskracht en het vermogen om zich in te leven in verschillende scenario's.
- sociale vaardigheden: Open ended speelgoed moedigt vaak samenwerking en interactie aan tussen kinderen. Bijvoorbeeld, wanneer ze samen bouwen met bouwblokken of een rollenspel spelen, leren ze samen te werken, communiceren en problemen op te lossen.
- motorische vaardigheden: Veel open ended speelgoed vereist hands-on manipulatie, zoals het stapelen van blokken, het kneden van klei of het bewegen van speelfiguren. Dit helpt bij het ontwikkelen van fijne motoriek en hand-oog coördinatie.
- zelfexpressie: door open ended speelgoed kunnen kinderen zich op hun eigen manier uitdrukken en hun interesses en persoonlijkheid tot uiting brengen. Dit helpt bij het opbouwen van zelfvertrouwen en zelfbewustzijn.

Labels for Little Ones 5 / 5 - 4 Reviews @ Google Reviews
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »